Duurzame Bouwlogistiek

De SAC Groningen heeft in samenwerking met Gemeente Groningen en Neroa B.V. onderzoek gedaan naar duurzame bouwlogistiek. Dit project was onderverdeeld in vier verschillende pilots, elk gericht op het duurzamer maken van de bouw en de processen eromheen. 

o De eerste pilot betrof een onderzoek naar de inzet van Carvers (kleine driewieler auto's) voor monteurs van woningcorporaties. Hierbij zijn monteurs geïnterviewd om hun ervaringen te delen. 

o De tweede pilot was in samenwerking met Royal Wagenborg, met als doel de geluidsoverlast van (elektrische) hijskranen in kaart te brengen. Het verschil tussen elektrisch hijsen en hijsen door middel van diesel werd gemeten vanaf verschillende locaties. Onze studentadviseurs hebben ook boven in de hijskraan zelf metingen gedaan. 

o De derde pilot was een samenwerking met vier grote woningcorporaties in Groningen. Het doel van dit onderzoek was de bereidbaarheid meten van woningcorporaties om een gezamenlijk bevoorradingscentrum in gebruik te nemen, om voertuigbewegingen te combineren en te verminderen. o De laatste pilot was een onderzoek naar het effect van het Logistiek Centrum Westpoort (LCW) op de voertuigbewegingen in de stad Groningen. 

Deze pilots hebben onszelf en de gemeente Groningen veel inzicht geboden in de ontwikkelingen rondom duurzame bouwlogistiek.