Projectorganisatie

Tom Kloos

Hallo ik ben Tom Kloos, een Pre-Master student Socio-Spatial Planning aan de RUG. Interesse in de ruimtelijke ontwikkelingen in de landen om ons heen stimuleerde mij om na mijn middelbare school in het Duitse Erfurt de bachelor planologie te gaan doen. In Duitsland heb ik een hele leuke en leerzame tijd gehad. Tijdens mijn bachelor liep ik stage bij een verkeerskundig adviesbureau en schreef ik mijn scriptie over duurzaam regenwaterbeheer en klimaatadaptatie in de stedelijke ruimte. Dit zijn thema ́s waarbij ik mij graag binnen SAC Groningen verder zou willen verdiepen.

Nieuwsgierigheid naar de Nederlandse planologie en omdat de studie in Groningen meer internationaal georiënteerd is dan in Erfurt, koos ik ervoor om na afronding van mijn bachelor in de Heimat verder te gaan studeren.

Naast mijn studie beoefen ik graag verschillende soorten sport. Ik heb recent bijvoorbeeld mijn sportklimcertificaat behaald bij de ACLO. Ik verheug me er al op om vanaf dit voorjaar zelfstandig te mogen klimmen in de hal, maar het lijkt me vooral ook erg leuk om in onze buurlanden in de natuur te klimmen.

Het studeren in Groningen bevalt mij erg goed, echter merk ik dat de vakken op de universiteit in tegenstelling tot de Fachhochschule verder van de praktijk afstaan. Binnen de SAC verwacht ik mij bezig te kunnen houden met actuele ruimtelijke projecten in en om de stad Groningen. Op deze manier hoop ik de theorie en de praktijk meer te kunnen verbinden.