Relaxt fietsnetwerk gemeente Groningen 

Eindrapport relaxt fietsnetwerk gemeente Groningen

In opdracht van de Fietsersbond afdeling Groningen heeft SAC Groningen onderzoek gedaan naar relaxte fietsroutes. Het onderzoek diende twee doelen. 

Eerste doel: service aan de relaxte fietser

Het eerste doel is dat fietsers, die niet houden van drukke, onrustige, en risicovollere routes, naar aanleiding van het overzicht van deze fietsroutes, voortaan een meer relaxte fietsroute kunnen kiezen. Hoewel bij dit onderzoek vooral is gekeken naar de belangen van de rustige en/of relaxte fietser, kan ook de zelfverzekerde en/of snelle fietser profijt hebben van deze routes. 

Tweede doel: waar zitten de knelpunten?

De voorgestelde routes kunnen niet gezien worden als definitieve relaxte routes. Dit onderzoek kan worden gezien als vingeroefening voor het zoeken naar de verschillende factoren die het comfort van een route bepalen. Bij het daadwerkelijk invullen van de routes blijkt op welke plaatsen niet kan worden voldoen aan de eisen van een comfortabele route. Het bleek niet altijd mogelijk om de hoogste concentraties subjectief- en objectief onveilige plekken te ontwijken.

Benieuwd naar ons voorstel voor een relaxt fietsnetwerk in de gemeente Groningen en onze aanbevelingen voor de gemeente? Klik dan op de downloadlink hier onder!