Projectorganisatie
Veronique Rietman

Mijn naam is Veronique Rietman en ik ben 22 jaar oud. Sinds het begin van mijn studie Sociale Geografie en Planologie wist ik dat ik een goede keuze had gemaakt: het plannen van de ruimte om mij heen fascineerde mij meteen. Al zoekende naar een uitdaging heb ik in mijn derde jaar besloten om voor de SAC te solliciteren. De voornaamste reden hiervoor was dat ik wilde ontdekken hoe de praktijk aansloot op mijn theoretische kennis. Al snel kwam ik erachter dat de SAC veel meer is dan alleen thematische kennis opdoen: ook op organisatorisch vlak valt er enorm veel uit de SAC te halen.

Aansluitend bij mijn studiekeuze haal ik veel plezier uit reizen. Graag zou ik nog een keer een lange reis willen maken. Daarnaast vervul ik dit jaar een bestuursfunctie binnen de SAC. Binnen deze functie wil ik graag meer te weten komen over procesmanagement en het leiden van een organisatie. De leeromgeving van de SAC biedt daar een perfecte mogelijkheid voor.

Binnen de SAC heb ik mijn interesses voor onderwerpen binnen ons vakgebied ontwikkeld en aangescherpt. Zo ben ik erachter gekomen dat mijn passie ligt in de mobiliteit. Zowel vanwege ontwikkelingen omtrent grote infrastructurele projecten in Groningen als de rol die de fiets speelt in het Groningse verkeer bevinden wij ons midden in een interessant speelveld. Daarnaast vind ik het tof om bezig te zijn met GIS. Bij de SAC heb ik geleerd hoe ik mijn GIS-skills kan gebruiken als ondersteuning in adviesrapporten.