Projectorganisatie

Hanneke Koedijk

Mijn naam is Hanneke Koedijk en ik ben 24 jaar. Begin 2013 kwam ik bij toeval de bachelor Technische Planologie tegen en op dat moment wist ik direct dat dit de studie was waar ik in september van dat jaar mee wilde starten, een studie waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Na vier jaar bachelor, waarin ik een half jaar aan de Universiteit van Lund in Zweden gestudeerd heb en daarnaast een jaar verbreding gezocht heb binnen andere faculteiten, ben ik in september 2017 begonnen aan de master Environmental and Infrastructure Planning. Sinds december 2017 werk ik voor de SAC waarbij ik vooral praktisch aan de slag kan met de opgedane kennis vanuit de studie.

Naast de SAC en mijn studie ben ik fanatiek zeiler en ben ik actief lid van de Groninger Studenten Zeilvereniging Mayday. Als ik niet met mijn zeilbootje de Nederlandse binnenwateren onveilig maak ben ik altijd in voor activiteiten met vrienden en vriendinnen. Daarnaast houd ik van koken, kijk ik het liefst naar misdaad- en dramaseries en lees ik graag spannende boeken.

Persoonlijk ben ik breed geïnteresseerd, wat goed van pas komt bij een brede studie als Environmental and Infrastructure Planning. Het is de afgelopen jaren binnen de studie nog niet voorgekomen dat een onderwerp mij niet aansprak. Binnen het vakgebied ben ik het meest geïnteresseerd in watermanagement, klimaatverandering en -adaptatie, mobiliteit en infrastructuur, milieuregulering en de energietransitie. Thema's die heel actueel zijn binnen onze samenleving.

Met master die nogal theoretisch is kan ik bij de SAC vooral praktijkervaring opdoen waarin ik mijn kennis kan toepassen. Daarnaast bestaat de SAC uit een ontzettend leuk team om mee samen te werken en spreken de lokale en regionale projecten mij erg aan. Je bent als studentadviseur gedurende het hele proces van een project betrokken. Dat is een goede leerschool en het is een ervaring die je niet opdoet tijdens de studie. Daarnaast zijn er projecten met onderwerpen die niet tijdens de studie aan bod komen, op deze manier leer ik veel van de projecten binnen de SAC. Kortom, de SAC is voor mij de ideale organisatie die het gat tussen theorie en praktijk opvult en is daarnaast de plek waar ik mijn kennis kwijt kan én kennis vergaar!